top of page

RESERVDELAR

Att byta ut delar i en bil i samband med service och reparationer görs på alla verkstäder. En stor skillnad är dock om verkstaden använder originaldelar eller inte.
 
När det gäller reservdelar finns det två olika typer, originaldelar och kopior. Originaldelar tillverkas under stränga kvalitets- och säkerhetskontroller av respektive bilmärke eller deras underleverantörer medan kopiorna förvisso liknar originalen men tillverkas helt utanför bilproducentens kontroll. Hos Lidström & Enqvist används uteslutande originaldelar.
 
– Vi har kört med originaldelar sedan starten och det kommer vi alltid att fortsätta med, konstaterar Malin, som är butiksansvarig, och fortsätter:
 
– I och med att vi är auktoriserade för två olika bilmärken så är det en självklarhet. Vi vill att de bilar vi tar hand om ska komma tillbaka till kunden i samma kvalitet som de hade när de lämnade fabriken.
Biltillverkarnas egna reservdelar genomgår otroligt noggranna tester, både av själva delen men även hur den fungerar tillsammans med alla andra komponenter i bilen som direkt eller indirekt påverkas av den. Allt för att bilen ska nå upp till de hållbarhets- och säkerhetskrav som tillverkaren har ställt upp.
 
- Ofta är det ingen prisskillnad mellan original och kopior, i flera fall är originaldelarna billigare. Men med kopior finns det alltid risk för både sämre hållbarhet och att de helt enkelt inte passar lika bra som originalen. Det i sin tur gör att vi måste justera dem för att de ska passa vilket skulle göra slutpriset högre, säger Malin och avslutar:
 
– Att uteslutande använda originaldelar är en del i vår kvalitetsstämpel, ett löfte från oss till kunden om att det går att lita de nya delarna i bilen, att det finns garantier och att det inte har gjorts några avkall på kvaliteten.

9029.png

Malin Norström

Reservdelar/Butik

bottom of page