top of page
DSC_7831_1-(1)bbb.png
certifiering-logotyp-2022.png

SKADEVERKSTAD

Vår SKADEVERKSTAD samarbetar med samtliga försäkringsbolag och hjälper dig med allt den dagen olyckan är framme!

Det finns många sätt som en bil kan bli skadad på, allt från mindre parkeringsskador till mer omfattande krockskador. I en fullt utrustad skadeverkstad går det dock att lösa nästan vad som helst och det är precis en sådan som finns hos Lidström & Enqvist.
 
En skadeverkstad tar hand om alla yttre skador på ett fordon, alltså sådant som har med själva karossen att göra. Förr i tiden handlade det mest om att jobba med plåt och glas men idag ser det annorlunda ut.
 
– Utvecklingen när det gäller material går fort och idag måste en bilplåtslagare klara av att hantera allt från plåt, aluminium och höghållfasthetsstål till olika typer av plaster. Det handlar fortfarande i allra högsta grad om ett hantverksyrke som kräver erfarenhet och fingertoppskänsla men även en stor arsenal av specialverktyg, förklarar Madelene, skadebesiktare, och nämner exempelvis riktbänk, punktsvetsar och olika mätsystem som oumbärliga hjälpmedel när det gäller skadereparationer.
 
När det kommer till reparationer så jobbar Lidström & Enqvist med alla bilmärken. Större delen av jobben som utförs i skadeverkstaden är försäkringsärenden, därför har man samarbete med alla försäkringsbolag.  Många gånger är det inte reparationens svårighet utan bilens värde som sätter gränsen för hur omfattande skador som åtgärdas.
 
– Rent ekonomiskt finns det ju en gräns där reparationen blir dyrare än värdet på själva bilen, men gränsen för hur stora skador vi rent teoretiskt kan återställa till ursprungligt skick är en helt annan sak. Med vår kompetens och den utrustning vi har till förfogande så är den gränsen betydligt högre,
konstaterar Magnus.
 
Även när det gäller skadeverkstaden så är det uteslutande originalreservdelar som gäller. I första hand används begagnade reservdelar eftersom det är något som försäkringsbolagen kräver dels för att hålla reparationskostnaderna nere men även för att minska miljöpåverkan.  Men om det inte går att få tag på begagnade delar så blir det nya.
 
– Vi fixar allt från den minsta repa till en omfattande krockskada. I vår personalstyrka har vi flera erfarna specialister i form av bilplåtslagare, bilplastreparatörer och lackerare. Tillsammans kan vi göra allt för att du ska få tillbaka din bil precis som den var innan skadan, avslutar Magnus.

LEweb (46 of 97).jpg
LEweb (67 of 97).jpg
LEweb (37 of 97).jpg
Väljtyp

SKADEBESIKTNING

TIDSBOKNING
SKADEBESIKTNING

För att kunna reparera din bil behöver vi först undersöka bilen för att se vad som behöver repareras.

Besiktningen tar ungefär 20 min.

DIGITAL
SKADEBESIKTNING

Vi kan ofta uppskatta reparationsbehov och kostnader för skador på bilen med hjälp av dina fotografier.

SKADEREPARATION

HUR GÖR VI?

bottom of page