top of page
LEweb (41 of 97).jpg

EN BILVERKSTAD MED ALLT

UNDER SAMMA TAK

En verkstad där du kan få hjälp med allt som har med din bil att göra, oavsett om det det handlar om vanlig service, en trasig ruta, en liten repa eller en omfattande krockskada.

Det är precis vad Lidström & Enqvist, verkstaden i den numera mattsvarta och vita byggnaden på Industrivägen 7, erbjuder sina kunder.
 
Företaget har funnits med sedan början av 90-talet. År 2010 tog de nuvarande ägarna, Jörgen Hellström och Magnus Lidström, över verksamheten och inledde en utvecklingsoffensiv vars resultat är det kompletta verkstadsföretag man som kund möter idag.
 
– Jag är uppväxt i verkstadsmiljö och har alltid varit intresserad av bilar, berättar Jörgen som har varit en del av företaget sedan dag ett. Bokstavligen.
 
– När jag började var lokalerna helt tomma. Jag var med när vi plockade upp de första verktygen ur kartongerna och har jobbat här sedan dess.
 
Vid det här laget har han hunnit avverka alla arbetsuppgifter man kan ha i en verkstad och är sedan 2010 VD och verkmästare på Lidström & Enqvist.
 
Magnus jobbade som snickare och reste runt mycket i landet. Efter några år på resande fot vände han hemåt till Sollefteå och började jobba extra på Lidström & Enqvist.
 
– Jag började jobba extra här på verkstaden, till att börja med på lagret, och började snart se saker som skulle kunna effektiviseras. Kort därefter upptäckte jag att Jörgen hade liknande tankar och på den vägen är det, berättar Magnus som idag delar ledarskapet i företaget med Jörgen och är ansvarig för skadeverkstad och lackering.
 
En gemensam idé om hur företaget skulle kunna utvecklas och möta framtidens krav växte fram och när ett tillfälle att ta över företaget dök upp så gjorde de slag i saken. Resten är som man säger, historia.

DSC_9281_1.jpg
8787.png
DSC_7753_1.png
9156.png
bottom of page