top of page
LEweb (65 of 97).jpg

SERVICEVERKSTAD

Vår SERVICEVERKSTAD tar hand om alla bilmärken!

Vi är även auktoriserad bilverkstad för Mercedes-Benz och Chevrolet.

För dig som har en Mercedes-Benz EQ bil så erbjuder vi ”hämta lämna service” inom en radie av 15 km under våra öppettider.

Du kan även ringa och boka direkt på telefon: 0620-107 00

En toppmodern serviceverkstad var grunden till företaget Lidström & Enqvist vid starten -91 och så ser det ut än idag.
 
Bilarnas tekniska utveckling har förstås gått i en rasande takt under åren som gått sedan starten men principen är densamma: bilar går sönder och bilar behöver regelbunden service för att må bra.
 
– Serviceverkstaden är en av grundbultarna hos oss, konstaterar Brita som är servicerådgivare och fortsätter:
 
– Eftersom vi är auktoriserade för Mercedes-Benz så jobbar vi förstås med service och reparation av det märket. Dessutom utför vi service och reparationer på övriga bilmärken också. Totalt passerar över 1800 fordon vår verkstad varje år!
 
Den tekniska utvecklingen när det gäller bilar går som sagt otroligt snabbt. För att alltid kunna hålla hög kvalitet och klara av att hålla kundernas bilar i toppskick så krävs det att man hänger med, både när det gäller teknisk utrustning och kunskap.
 
– Våra tekniker åker ständigt på utbildningar, det är avgörande för att de ska vara uppdaterade och ha den kompetens som krävs i vår bransch, säger Brita och tillägger:
 
– För att kunna använda kunskapen behövs rätt verktyg också. Därför har vi alltid satsat mycket på att hålla maskiner och utrustning uppdaterade.
 
På tal om uppdateringar så är det också något som är en viktig del när det kommer till service och underhåll av dagens bilar. I dem finns nämligen mjukvaror, alltså datasystem som styr bilens funktioner och ser till att den fungerar optimalt, och dessa kommer ofta i nya och förbättrade versioner.
 
- Vi kontrollerar alltid mjukvaran när vi jobbar med bilar av märkena som vi är auktoriserade för och uppdaterar dem helt kostnadsfritt om det skulle finnas nya versioner, förklarar Brita.
 
Oavsett om det gäller service eller reparationer så händer det att någon eller några av bilens delar behöver bytas ut. Lidström & Enqvist använder uteslutande originalreservdelar av den enkla anledningen att det krävs för att bilen ska bibehålla samma kvalitet som när den kom från fabriken.
 
– I och med att miljöarbete är en viktig del av vår verksamhet så är återvinning en självklar del i våra rutiner. Alla utbytta reservdelar sorteras och återvinns och allt från minsta skruv till oljor och andra kemikalier tas noggrant om hand för att hålla vår påverkan på miljön så liten som möjligt.

LEweb (75 of 97).jpg
LEweb (72 of 97).jpg
LEweb (79 of 97).jpg

BOKA TID

Tack för din förfrågan. Vi hör av oss så fort vi kan.

ServiceBoka

Observera att detta är en bokningsförfrågan och inte en fast bokning förrän Du fått en bekräftelse från oss.

Bokningsförfrågan behöver ske via internet senast 14 dagar innan önskad tid. Du får svar inom 24 timmar (vardagar). Du är även välkommen att ringa och boka en tid på telefon 0620-107 00

bottom of page